Ilmastolakossa keski-ikä nousi mutta vauhti säilyi


Lasten ja nuorten aloittama Ilmastolakko jatkui opiskelijoiden järjestämänä mielenosoituksena 5.4.2019 Joensuussa. Mielenosoitusmarssi kokoontui yliopiston Alkukiville ja kiemurteli yli korttelin mittaisena kaupungin eteläisen ruutukaava-alueen ja päätyi kauppatorille.

Matkalla pysähdyttiin muistuttamaan lukiolaisille ja kaupungintalon päättäjille asian tärkeydestä. Poliisit luottivat ilmastolakkolaisten järjestelykykyyn myös liikenteenohjauksen osalta, mistä lakkolaiset vastasivat. Ilmastomarssia eivät häirinneet autoilijat eivätkä muutkaan kulkuetta seuranneet vaan suhtautuminen kannustavaa.

Marssi kaupungintalon ”pysäkillä” (kuva Martti Vaskonen)

Tapahtumaan osallistui myös opetusalan veteraaneja, ympäristön tilasta huolestuneita aktiiveja, lukuisia eduskuntavaaliehdokkaita sekä koululaisia, jotka ovat jo harjaantuneita lakkolaisia.

Torilavan puheenvuorot oli varattu opiskelijoille ja tapahtuman epäpoliittisuus varmistettiin niin, ettei puhujaksi kelpuutettu puolueiden edustajia. Puheenvuoroissa vaadittiin päättäjiltä tekoja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, epämääräinen vitkuttelu ei enää riitä.

Kirjoittaja Martti Vaskonen eduskuntavaaliehdokas numero 72 Savo-Karjala

Artikkelikuva Yhteiskoulun lukiolta (Martti Vaskonen)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s