Ilmastolakko eteni Joensuussa

Ilmastolakossa oli vaatimuksia selkosuomeksi (kuva Martti Vaskonen)


Lasten ja nuoren ilmastolakko 15.3.2019 sai lisävauhtia letkajenkasta ja uusista paikallisista kannattajista. Viesti on kulkenut jo yli valtiorajojen. Ilmastolakkolaisten rintama on ohittanut 100 maan vartiotornit.

Päättäjiltä vaadittiin tekoja, ilmastotekoja, päätöksiä, jotka todella vaikuttavat ongelmien ratkaisuun. Aikuisia muistutettiin vaatimuksilla “Paras lahja lapsellesi on tulevaisuus”,“Ilmasto ei odota, meidänkään ei pitäisi”, “Suomi EU pj. lentoverot Eurooppaan”. Julkista liikennettä junaa, ja bussien käyttöä vaadittiin laajasti sekä suosimaan polkupyörää ja kävelyä taajamissa.

Tietoa riitti jaettavaksi (kuva Martti Vaskonen)

Kansanedustajaehdokkaat saivat käyttää parin minuutin puheenvuorot. Martti Vaskonen (SKP, suomen kommunistinen puolue) muistutti kerskakulutuksen ja asevarustelun olevan suurin syyllinen ilmastonmuutokseen. Lisäksi hän kysyi seuraavasti: Rekkakuskille riittää raskaassa liikenteessä 7 hevosvoimaa 1000 kg kohti (7 hv / tonni), mutta miksi bemarikuskilla on oltava 200 hv / tonni?

Edustuksellinen demokratia ei enää riitä. On siirryttävä suoran demokratian käyttöön.  Tämä oli SKP:n ehdokkaan vaatimuksena. Seuraavaksi suoritettiin koeäänestys ja samalla suoran demokratian testi.

SKP:n mukaan satoja uusia aloitteita ongelman ratkaisuun ja hyvää yhteistyötä tarvitaan. Nopeinpana ratkaisuna Vaskonen esitti SKP:n ehdokkaana lakia, minkä mukaan henkilöautojen moottoriteho rajoitetaan 20 hevosvoimaan (hv). Tämän rajoituksen mukaan kaikki henkilöautoihin käytettävät materiaalit putoavat murto-osaan nykyisestä. Myös niiden käyttämä polttoaineen tai sähkön kulutus vähenee ja autoiluun käytettävät luonnonvarat säästyvät merkittävästi.

Mielensoituksen päätepiste oli torilava (kuva Martti Vaskonen)

Äänestys toteutettiin kättä nostamalla. Suuri osa kannatti esitystä ja varmuuden vuoksi äänestys uusittiin siten, että esityksen vastustajat saivan äänestää samalla tavalla. Vastustajia ei löytynyt edes vanhempien osallistujien joukosta, joten tulevaisuus näyttää ympäristön kannalta paremmalta.

Martti Vaskonen SKP:n kansanedustajaehdokas

Linkissä videota lakkopäivästä https://www.youtube.com/watch?v=OQE7RXNaw7U

Punaiset Sanomat toimii köyhien, kipeiden ja yhteiskunnan eriarvoisuuteen kyllästyneiden ihmisten julkaisuna. Kirjoitusten aiheet ja vastuu niiden sisällöstä ovat kirjoittajilla. Yhteyshenkilö on Martti Vaskonen punaisetsanomat (at) gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s