Ilmastolakko näkyi ja kuului Joensuussa

Ilmastolakkolaiset pitivät tietoiskun kävelykadulla (kuva Martti Vaskonen)

Lapset ja nuoret ovat kyllästyneet aikuisten välinpitämättömyyteen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Aikuisilta vaaditaan tekoja, puheita on jo kuultu riittävästi. Mielenosoituksessa viesti kajahti ilmoille selkeinä vaatimuksina, kuten ”Nyt on pakko, ilmastolakko!” , ”Älä enää lennä, junalla voi mennä!”

Kulkue lähti Vapudenpuistosta ja kierteli keskusta-akselia pitkin koulujen kautta yliopistolle ja päättyi kauppatorille. Kahden tunnin reissu -10 C pakkasessa ei hyydyttänyt tunnelmaa vain päin vastoin. Tämän huomasi myös kulkuetta seuranneet ja kuvanneet kaupunkilaiset. Katso video https://www.youtube.com/watch?v=_8fittURAWk&feature=youtu.be

Ilmastolakon viesti halutaan kertoa myös ulkomaille (kuva Martti Vaskonen)

Puolet julisteista oli tehty englanniksi. Tähän on varmasti hyvä syy. Kerskakulutus ja kehittyvien maiden luonnonvarojen sekä ihmisten hyväksikäyttö, on vahvasti sidoksissa kehittyneiden länsimaiden ideologiaan, uusliberalismiin.

Uudelta Torilavalta kuultiin lasten ja nuorten vaatimuksia.

Ilmastolakkolaisten tukena oli myös sinne pyydettyjä aikuisia, eduskuntavaaliehdokkaita. SKP:sta (Suomen kommunistinen puolue) mukana oli Hannnu Ketoharju ja Martti Vaskonen. SKP:llä on hyvä ohjelma ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019 Tavoitteeksi on asetettu ilmaston muutoksentorjunta ja ekologinen rakennemuutos. Siinä todetaan mm. näin: On luotava uusi taloudellisen kehityksen malli, joka ei uhkaa maapallon ekologista tuotto- ja kestokykyä. Se ei voi rakentua kapitalismin pohjalle, koska siinä tuotannon on irrottava talouden hallinnasta ja kasvun pakosta. Kestävän kehityksen talous perustuu energiaa ja luonnonvaroja säästävien teknologioiden kehittämiseen, resurssitietoiseen suunnitteluun, kierrätykseen, uusiutuvaan energiaan ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. 

Kulkue eteni kaupungintalon kautta (kuva Martti Vaskonen)

Teksti ja kuvat Martti Vaskonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s